Välkommen!

 Dagens citat

Who finds a faithful friend, finds a treasure. ~ Jewish Saying

Var börjar jag !!

Här pratar vi om hur man kommer igång! Välkommen in!

Moderator: Moderatorer

Var börjar jag !!

UNREAD_POSTav Roselin 15 06 24, 11:51

Hej alla duktiga ordningsproffs!
Jag är ny här. Jag drömmer om ett hem med ordning & red. Mitt problem är att
Jag alltid vill för mycket så det slutar oftas med att inte än hälften. Blir gjort. Jag har två veckors semester nu & vill komma igång & få ett lätt städat men hem trevligt hem... Vilket rum ska jag börja i ???är köket bäst & verkligen göra det finnt där. Och sedan arbeta mig vidare??

Alla tips mottages varmt
Roselin
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 15 06 23, 11:26

Re: Var börjar jag !!

UNREAD_POSTav pian 15 06 29, 11:58

Välkommen, Roselin :)

Först idag såg jag ditt inlägg - jag har också semester. Om du inte hittat henne redan, kolla in vår guru Flylady på [url]Flylady.net[/url] Hon förordar inget städmaraton på semestern utan en gradvis ändring av de dagliga rutinerna OCH utrensning minst en kvart om dagen. Hon kallar detta viktiga moment "decluttering" och framhåller vikten av att göra sig av med allt man inte använder, älskar eller behöver.

Hon har olika zoner varje vecka som man ska fokusera på. När man väl fått den mesta bråten ur huset, så kan man börja med mer rengöring. Varje dag får man en uppgift och gör man dagens "Kelly" så har man så småningom storstädat väldigt mycket.

I början måste man skärpa sig och bara göra bebisstegen (baby steps). Ska man ha gäster eller annars törnat på sitt damm etc kan man göra en krisstädning (crisis cleaning) Då kör man hårt en kvart i varje utrymme och så tar man en kvarts paus varje timme.

Om du inte är så bra på engelska så finns det en bra översättning här på Skrubba vi också diskuterar lite kring de olika begreppen.
Jag har lyft tråden så att den är lätt att hitta. Det finns mycket guld här på Skrubba om man letar lite i gamla trådar!
Det bästa med FlyLady är den ändrade attityd hon förordar. Var stolt över vad du åstadkommit!

Ha en skön semester och tänk på att
Ta väl hand om dig

pian :)
pian
Putsare
 
Inlägg: 1140
Blev medlem: 07 04 23, 1:22


Återvänd till Kom igång

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

 • Påminnaren
 • Logga in/Ut
 • Logga in
  Användarnamn:

  Bli medlem
  Lösenord:

  Jag har glömt mitt lösenord.
  Skicka om e-postmeddelandet med aktiveringslänken.
  Logga in mig automatiskt vid varje besök.
  Dölj att jag är online denna session.

  För att logga in så måste du vara registrerad. Registreringen tar bara någon minut men ger dig nya och utökade funktioner och möjligheter. Forumadministratören kan också ge extra behörigheter till registrerade användare. Försäkra dig om att du har läst och accepterat våra användarvillkor och vår integritetspolicy innan du registrerar dig. Försäkra dig om att du läst eventuella forumregler innan du skriver något.

  Användarvillkor | Integritetspolicy